Jubileum: 50/1 megünnepeltük, elkezdtük a 2023-2024-es tanévet


Kedves Mezősök!
 
Öröm látni, hogy ilyen sokan vagyunk!Mezo50
Jó állni ma itt az 50. jubileumi évnyitón a Mező harmadik igazgatójaként. Remélem pedagógusként, gyerekként, szülőként, vendégként hasonlót éreztek, éreznek. Ünnepelni békés, nyugodt lélekkel lehet. Ma bennem itt belül, közöttetek, minden rendben, minden a helyén.
Miért érzem ezt? Mert tudom és látom, hogy van elég hitünk, van elég erőnk és van elég időnk. Van az életünkben elég szeretet, figyelem, felelősség, és ha nem lenne elég, akkor majd még beleteszünk, beleteszek. Van elég szépség, hála, öröm és siker körülöttünk - és mindezt egymásnak köszönhetjük.
Van egy sokat látott és tapasztalt öregedő épület mögöttem, kitéve minden égtájról érkező szélnek, rongáló viharnak, áztató esőnek. Néha kimozdulunk az egyensúlyunkból, de csak egy újabb lecke miatt, hogy a tapasztalástól még erősebben térjünk vissza.
Van egy szellemiség, egy gazdag tartalom, ami az 50 évünk terméke, ez tesz bennünket ellenállóvá, védetté. Köszönet érte az elődöknek, vezetőknek, pedagógusoknak, köszönet a tanulóknak, akik ma a világ minden földrészén élnek és emlékeikkel a Mezőhöz kötődnek. Köszönet Rappai György, Litkai Ildikó igazgatóknak, Piukovicsné Kajtor Judit, Uhrin Zsuzsa, Ankucza Kati, Muzsay Andrea igazgatóhelyetteseknek, a nagy tudású és tekintélyű pedagógusoknak, - akiket én ismerhettem - Sárvári Gábornénak, Skrek Mátyásnénak, Kling Erikának, Krúdy Andrásnénak, Felméri Évának és folytathatnám hosszan a sort….
Változunk, az élet kihívásaira reagálunk. Olimpiai iskola arculatunkat bővítettük, Örökös Ökoiskolává váltunk, viseljük és valljuk a „Békés Iskolák” szemléletet, a magyar mint idegen nyelv oktatás országos és már nemzetközi szinten is elismert szakmai központja lettünk, a Károli Gáspár Egyetem partneriskolájaként működünk. Sokszínűek vagyunk úgy, hogy magunkat, értékeinket, a hagyományainkat minden körülmény között megtartjuk, egyenes gerinccel, emelt fővel tekintünk a jövő felé.
Milyen a jó iskola? Idézhetném a nagyok, Gorkij, Szentgyörgyi Albert szállóigévé vált gondolatait, de csak a sajátomat tudom hitelesen közvetíteni.
Az a jó iskola:
- ahol a gyerek, ízig-vérig gyerek lehet, nyitott, érdeklődő, felszabadult, játszhat, örülhet, tanulhat, alkalmazkodhat, elfogadhat.
- ahol a pedagógus öntudatosan, szabadon, sikeresen, elismeréssel gyakorolhatja szakmáját.
Itt szeretném megköszönni a Zugló Önkormányzat Képviselőtestületének, hogy az elmúlt években Az ÉV PEDAGÓGUSA, AZ ÉV FIATAL PEDAGÓGUSA, Zugló Lakosságáért, Zuglói Gyermekekért díjakkal ismerte el kollégáim kiemelkedő munkáját.
Iskolánk 3 éve Esélyegyenlőségi Díjat kapott, eredményes inkluzív nevelő-oktatató munkájáért. Tavaly a „Békés Iskolák” programban kiemelkedő munkát végző 8 pedagógusunk munkáját ismerték el. Tanulóink minden évben ott vannak Az év tanulója, az év sportolója díjátadón.
Köszönjük az erkölcsi és anyagi elismerést!
A Mezősök minden évben sport és tanulmányi versenyek dobogósai, kollegáim jó gyakorlatok átadói, nemzetközi konferenciák és tanártovábbképzések résztvevői. Sikeres munkánk több sajtóorgánumban pozitív példaként szerepel.
Jelenleg ez a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola.
Köszönöm mindenkinek, aki ma megtisztelt bennünket jelenlétével és együtt örült, ünnepelt velünk. Kívánok a jubileumi évre minden mezős tanulónak és alkalmazottnak örömteli eredményes munkát, kitartást és sikert! „Az 50 év 50 esemény” rendezvénysorozatból még 49 vár ránk, izgalmas évünk lesz.
Méltó 50. évfordulót, hajrá Mező!
 
Budapest, 2023.08. 31.
Gombár Erzsébet
igazgató
 
2023. szeptember 04.

Ügyeleti nyitvatartás: hétköznapokon 07,00 - 18,00

 

Étkezéssel kapcsolatos ügyintézés :

Elektronikus úton e-mailben (etkezes@mezosuli.hu),

Személyes ügyintézésre csak indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban tudunk lehetőséget biztosítani.


Étkezés lemondására minden nap 09:00 óráig a etkezes@mezosuli.hu e-mail címen van lehetőség (a később érkező bejelentést csak a beérkezést követő második napra tudjuk befogadni).

Közétkeztetéssel kapcsolatos kérdéseire a 06 1 872 9432-es telefonszámon, illetve az etkezes@zuglo.hu e-mail címen kaphat tájékoztatást. 


Az intézmény fenntartója és üzemeltetője:

kptk logo 250x104px

1149 Budapest, Mogyoródi út 21.
Tankerületi igazgató: dr. Házlinger György
Telefon: 795-8227
E-mail: kozeppest@kk.gov.hu
Web: www.kk.gov.hu/kozeppest

Adatvédelmi tisztviselő: dr. Pavelkó Imre Gergely

E-mail: gergely.imre.pavelko@kk.gov.hu

Eseménynaptár

Előző hónap Július 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Közép-Pesti Képeslap

 

kepeslap


ZF logo


ZF logoKárolierasmuskerjsegits

Digitális
Gyermekvédelmi
Stratégia
(online gyermekvédelem)


Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Önkormányzat Képviselő Testülete 3/2017. (I.26.) határozatával döntött arról, hogy 2017.02.28-ával a Zuglói Intézménygazdálkodási Központot (ZIK) megszűnteti. Az étkezéssel kapcsolatos feladatokat továbbiakban Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Polgármesteri Hivatala látja el.